Яка вона гарнесеька, ця сусідська дівчинка Катруся Билина! Очі голубі- голубі як ласкавє небо! Ніс курносенький, губі маленькі-вишеньки, личко усміхнене як сонечко, кучерява білявка маленька, україночка щира чепурненька! А співає як сердечно, а розмовляє як розумно! Це ж вона тільки в третьому класі навчається, коли повертається зі школи, завжди підбігає до мене: обійме, спросить за здоров'я. Ну, скажіть люди добрі, як таку дитиночку можна не любити?! Вирішила я в неї спитати, як вона поживає? Ну, вона мені і розповіла, що мама у неї молода і добра, працює допізна, потім в фітнес-клуб поспішає. Тата немає, мама його вигнала, любив він грати в автомати, не працював, пив і бив їх з мамою.
І заплакала гірко маленька дитина...
Я кинулась її втішати, сказала, що я її люблю,(її бабуся померла молодою), запропонувала їй, що якщо хоче, нехай мене вважає своєю бабусею. Вона усміхнулася, закивала голівонькою, і ми пішли з нею прогулятися по вузенькій стежці. І нам вдвох не було тісно...
Ось як буває в житті, начебто чужі по крові, а поріднилися. Бо зрозуміли рідний язик любові - це уважність і доброта.
Тонечка, спасибо. Мне очень понравился рассказ. Пусть этим людям будет хорошо двоим. Родным людям по духу.
Ось як буває в житті, начебто чужі по крові, а поріднилися. Бо зрозуміли рідний язик любові - це уважність і доброта.
Как красиво и душевно!Какой доброй и милосердной нужно быть,чтобы стать бабушкой совершено чужому ребенку.
P.S.Бабушка извините,что долго не писал.Все занят был.
..слов нет..свекровь моя..покойная..тоже бабушкой..была ..единственной..не родным внучкам,
рождённым уже от другого мужа..С праздником! целую,обнимаю от всего сердца!
Хорошо написали! Главное теперь, чтобы эта девочка, став взрослой, не повторила характер папы, ведь дочь имеет хромосомы отца! Да и мама, судя по всему, озабочена устройством своей судьбы потому не додаёт дочери тепла! +++