16+
Лайт-версия сайта

Кохання не народилося

Литература / Проза / Кохання не народилося
Просмотр работы:
14 февраля ’2013   10:53
Просмотров: 21907

Поліночка в свої 23 роки знала ціну багатьом речам, тому і звернулася молитовно до Бога: "Любий Господь, пошли мені чоловіка сліпого, глухого, кульгавого, горбатого, страшного, але щоб у нього було чисте серце..."
Коли Поліна побачила свою долю, то подумала: "Можливо у нас будуть скрутні часи, можливо ми навіть колись захочемо розлучитися, але якщо я не скажу йому що кохаю його, я шкодуватиму про це все своє життя."
Орест ніби почув її думки: "Я не проти нашого знайомства, скажу чесно, що самотність дуже мене засмучує, я хотів би навіть одружитися, але не раніше року, звісно якщо і ви будете згодні."
Її очі з цікавістю дивилися на молодого чоловіка тридцяти двух років: середнього зросту, у чорному костюмі, білій сорочці, чорних черевиках начищених до блиску. Дуже вразила Поліну його аристократична зачіска! Його очі примуружені як у філософа Демокріта, і водночас гарні: голубі- голубі, як волошки! Ніс широкий татарський, обличчя молоде, а губи як у дитини бантиком, посмішка мила- мила. Тобто це означало, що Поліна закохалась по справжньому, перший раз у житті!
Було таке відчуття, що вона втратила волю...
Орест жив один у двокімнатній квартирі, матуся його померла і він дуже за нею сумував. В якусь мить йому здалося, що Поліна схожа на маму - Зою Олександрівну. А може Оресту хотілося щоб так було?
На вулиці лютував лютий, але молоді люди раділи знайомству! Орест сказав: "Ось вам Полінко ключ, коли захочете приходьте в гості! Будемо разом вивчати англійську мову, а також придивлятись одне до одного."
Коли Поліна вперше прийшла до Ореста, його вдома не було. Поліна вирішила його зачекати, трішечки прибрала в кімнатах, на кухні, зварила суп, каву, торт вона принесла с собою. Але не судилося того дня Ореста дочекатися. Напевно, він затримався в бібліотеці.
А от іншого разу, вони відкрито і про все розмовляли одне з одним. Поліна зрозуміла, що Орест закомплексований, сором'язливий, напевно тому, що ріс без батька. Розповідав, що мама його все життя прожила без чоловіка, тато їх покинув тому, що не кохав дружину. Зоя Олександрівна, тобто мама Ореста, писала своєму чоловікові листа до самої смерті, але він жодного разу не відповів на них. Орест тата ніколи не бачив. Напевно добре, що Орест любить свою роботу! А працював він викладачем в інституті, робота рятувала його від сумних думок. Поліна взяла ініціативу в свої руки! Вирішила спочатку подружитися з Орестом, він їй дуже сподобався, звертався до неї на "ви" як до панянки!
Поліна дуже тішилася, що зустріла своє справжнє кохання, на жаль, вона раділа передчасно...

P.S: Проживши тридцять років зі своїм чоловіком Орестом, і маючи п'ять чудових дітей, Поліна не вважала себе щасливою.
Орест не пустив Поліну у своє серце. Його світ існував тільки для нього! Різні вони, як небо і земля. Таке враження, що хтось посміявся з них, а от плакали вони не раз... Чому любов не народилася? Вічна таємниця Всесвіту...






Голосование:

Суммарный балл: 274
Проголосовало пользователей: 28

Балл суточного голосования: 0
Проголосовало пользователей: 0

Голосовать могут только зарегистрированные пользователи

Вас также могут заинтересовать работы:



Отзывы:


Вниз ↓

Оставлен: 14 февраля ’2013   11:02
Скільки ще таємниць у цьому світі, хто зна? А кохання звісно буває різне- мабуть така доля сумна, а мабуть ще повезе? Чи часу зовсім на пошуки не лишилось? Чудова робота! Читала з задоволенням! Хай щастить, Тоня у творчості! Добра людина добре і зрозуміло напише! Буду чекати ще Ваших робіт! Щиро дякую! 

Оставлен: 14 февраля ’2013   11:46
ШУКАТИ НЕ ПОТРІБНО,ЛЮБИТЬ ВЖЕ ВОНА,А МОЖЛИВО ВІН І НЕ ЗНАЄ САМ,ЩО КОХАЄ ЇЇ? ІНКОЛИ ТРЕБА ВТРАТИТИ,ЩОБ ЗРОЗУМІТИ,ЩО МАВ!


Оставлен: 14 февраля ’2013   11:30

Приятно было услышать украинский язык. Только мне показалось, на фоне чудно раскрытого внутреннего мира девушки, как-то уж очень скудно - о её парне. Не обиделись?
И ещё: "Ось вам, Полінко, коли захочете приходьте в гості! Будемо разом вивчати англійську мову, а також придивлятись один до одного." - Я не просмотрел где-то, что он вручил ей ключ?
И наконец: "писала своєму чоловіку листа". Здесь не описка? - не чоловiковi разве?
Всё повествование подкупает своей лиричностью.

Спасибо!


Оставлен: 14 февраля ’2013   11:48
ВАМ ОСОБИСТО ДЯКУЮ ЗА УВАЖНІСТЬ,БУДУ ЩАСЛИВА БАЧИТИ ВАС!


Оставлен: 14 февраля ’2013   11:33
Печальная история в День Всех Влюбленных! Но Полина прожила с Орестом долгую жизнь. Спасибо!

Оставлен: 14 февраля ’2013   11:53
да,я це і хотіла сказати,вона дуже його любить..


Оставлен: 14 февраля ’2013   11:58
Цитата:  Tonja_Gorbunova, 14.02.2013 - 11:46
ШУКАТИ НЕ ПОТРІБНО,ЛЮБИТЬ ВЖЕ ВОНА,А МОЖЛИВО ВІН І НЕ ЗНАЄ САМ,ЩО КОХАЄ ЇЇ? ІНКОЛИ ТРЕБА ВТРАТИТИ,ЩОБ ЗРОЗУМІТИ,ЩО МАВ!
Ой Лишенько! Скільки я вже повтрачала, поки своє знайшла! А парубки були гарні, но доля вирішила по своєму... Таке життя, де втратиш, а де знайдеш....

Оставлен: 14 февраля ’2013   12:01
СВОЯ ПРАВДИВА ДУМКА..І ЦЕ ДОБРЕ!


Оставлен: 14 февраля ’2013   13:22
Я немного понимаю по украински, это Викуля полиглот:)
Понравилось!
1818

Оставлен: 14 февраля ’2013   18:42
ВЫ ГЕНИАЛЬНАЯ,У ВАС СКОЛЬКО ПОКЛОННИКОВ,ЧТО ДОБРАТЬСЯ ДО ВАС ТЯЖЕЛО! НО Я ВАС ЛЮБЛЮ! ВЫ ОДНА С ПЕРВЫХ МЕНЯ ПОДДЕРЖИВАЛИ!
МОЖЕТ ПОРОЙ И ПО ДОБРОТЕ,ВЕДЬ ВЫ АБСОЛЮТ,А Я ПИШУ О ПРОСТЫХ ЛЮДЯХ!


Оставлен: 14 февраля ’2013   17:54
Я по украински-не очень,но написано,по моему,душевно...

Оставлен: 14 февраля ’2013   18:43
ПРИЯТНО!


Оставлен: 14 февраля ’2013   18:27
Написано чудово,але народити і виховати пьять чудових діточок без любові....Любов була..її просто не помітили 

Оставлен: 14 февраля ’2013   18:39
ЭТО ТОЧНО!МУДРАЯ ВЫ ДУША!

Оставлен: 14 февраля ’2013   18:43
 


Оставлен: 19 февраля ’2013   23:11
Тонечка, прочла с большим удовольствием! Учитывая, что я не знаю украинского языка,
мне всё понятно! Белорусский, русский, украинский языки очень похожи!
Всего Вам самого прекрасного и светлого!

Оставлен: 19 февраля ’2013   23:19
благодарствую!


Оставлен: 27 февраля ’2013   23:45
Очень интересный и жизненный расказ о любви двух людей.Браво!

Оставлен: 05 марта ’2013   20:30
любви тебе!


Оставлен: 19 марта ’2013   21:55
Интересный рассказ, Тоня. Конечно, странно, что за 30 лет жизни они даже не стали близкими друзьями. Но, наверное, таких семей много, живущих по инерции и забывших те чувства, которые когда-то толкнули их в объятья друг другу.

Оставлен: 21 марта ’2013   15:41
это тяжело..никто ничего не хочет менять...


Оставлен: 25 марта ’2013   21:51
І таке буває...

Оставлен: 26 марта ’2013   17:31
СЧАСТЬЯ ВАМ МИЛАЯ!!!


Оставлен: 25 марта ’2013   22:08
Если не было любви, не было бы пятерых деток. Это факт. Некоторые мужчины не умеют выражать свои чувства. Это не всем дано - это должно быть заложено природой...и никакое воспитание этому не научит. И пусть лучше так, чем обманчивые признаки внимания, от которых женщина загорается и сгорает быстро

Оставлен: 26 марта ’2013   17:32
МУДРО,НО ЖЕНЩИНА ЛЮБИТ УШАМИ..

Оставлен: 26 марта ’2013   22:40
От этого все беды. И для мужчин и для женщин.Как часто женщины влюбляются слушая ушами, а не сердцем. Если мужчина спокоен и счастлив, он перестает говорить красивые слова и даже их забывает. А прожить 30 лет и остаться чужими..... - может ли быть такое? Думаю, ответ не известен, но интересен. В такой ситуации трудно обоим. Да, женщина всегда на высоте и ей проще, чем мужчине, у которого тоже трудный возраст. Нет, Любовь, все таки, была и есть. И если Орест не пустил Полину в свое сердце, то и Полине надо оставаться тайной и загадкой. Конец таков - никогда не поздно начать сначала. Главное желание и уважение


Оставлен: 28 марта ’2013   00:00
Цитата:  Kattt, 26.03.2013 - 22:40
От этого все беды. И для мужчин и для женщин.Как часто женщины влюбляются слушая ушами, а не сердцем. Если мужчина спокоен и счастлив, он перестает говорить красивые слова и даже их забывает. А прожить 30 лет и остаться чужими..... - может ли быть такое? Думаю, ответ не известен, но интересен. В такой ситуации трудно обоим. Да, женщина всегда на высоте и ей проще, чем мужчине, у которого тоже трудный возраст. Нет, Любовь, все таки, была и есть. И если Орест не пустил Полину в свое сердце, то и Полине надо оставаться тайной и загадкой. Конец таков - никогда не поздно начать сначала. Главное желание и уважение
ЗА МУДРОСТЬ ВАШУ ВАС ЛЮБЛЮ!

Оставлен: 28 марта ’2013   00:39
5 детей зробили, а Полину в сердце не пустил! Что-то он не того?!
Хорошо Тоня Петровна пишете, певуче и сердечно! +++++

Оставлен: 28 марта ’2013   00:41
СПАСИБО,ЧТО НАШЛИ ВРЕМЯ ЗАЙТИ К О МНЕ!СЕРДЕЧНОЕ ВАМ СПАСИБО!


Оставлен: 30 марта ’2013   07:01
Прочла с большим интересом. Какая необычная повесть о любви! Вот и такое бывает...

Оставлен: 30 марта ’2013   10:27
КЛАВДИЯ ВАМ Я ПРИЗНАТЕЛЬНА ЗА ВИЗИТ!


Оставлен: 13 декабря ’2013   15:24
Щиро дякую,сподобалось!


Вверх ↑
Оставлять отзывы могут только зарегистрированные пользователи
Логин
Пароль

Регистрация
Забыли пароль?


Трибуна сайта

14
Пламенная Осень

Присоединяйтесь 




Наш рупор







© 2009 - 2024 www.neizvestniy-geniy.ru         Карта сайта

Яндекс.Метрика
Реклама на нашем сайте

Мы в соц. сетях —  ВКонтакте Одноклассники Livejournal

Разработка web-сайта — Веб-студия BondSoft