16+
Лайт-версия сайта

Чотири казочки дівчинки Її.

Литература / Проза / Чотири казочки дівчинки Її.
Просмотр работы:
25 июля ’2009   22:29
Просмотров: 26437

Чотири казочки дівчинки Її.

… - Мамо, а можна сьогодні я тобі буду читати казочки на ніч. Ось із цієї книжечки. Її подарував мені Костик на день народження. Ти втомилася і хочеш відпочити. Так от, слухай і засинай. Це – хороші і добрі казочки:
Ведмедик.
Йшов по лісу ведмедик. Йшов, йшов і побачив лисичку, яка вляглася біля старого пенька. Йому здалося, що вона спить, бо очі у неї були закриті. Подумав і вирішив не чіпати її. Хотів було йти собі далі, аж звідки не візьмись з’явився ще й вовчик. Вовчик зацікавлено почав спостерігати за лисичко і за ведмедиком. Поводився загадково, ніби чогось чекав незвичайного. Ведмедик відразу зрозумів…щось тут не те. Тому теж уважно дивився на лисичку і на вовчика. Вирішив дочекатися розв’язки і все поставити на свої місця, щоб не виникало зайвих непорозумінь…
Вовчик.
Біг по лісу вовчик і вдавав, що кудись поспішає. Раптом взагалі забув про все. Зустрів лисичку. Вона нерухомо лежала біля старого пенька, а біля неї чомусь стояв ведмедик. Вовчику здалося дивним, те, що лисичка отак просто розляглася посеред лісу і спить. Та ще й вона підморгнула йому спочатку лівим, а потім правим оком. Вовчик аж остовпів. Стояв мовчки і ні до чого не наважувався. А тим часом ні з того, ні з сього ведмедика теж почала хвилювати ця незвичайна подія. В свою чергу це ще більше зацікавило вовчика. Таким чином вовчик тепер і на ведмедика поглядати почав. Намагався з’ясувати в чому ж тут справа.
Лисичка.
Лисичка злякалася і залягла. Вона так захопилася, що відразу не помітила, як до неї наближається ведмедик. Він був вже зовсім близько. Ось, ось і наступив би на неї… Лисичка аж очі заплющила від страху. Але сталося зовсім інше і непередбачуване. Вона відчула – на неї уважно дивляться. Насмілилася відкрити спочатку ліве, а потім праве око. Крім ведмедика побачила ще й вовчика, отого – кудись-поспішайка. Ця новина спантеличила її. Руденька вирішила лежати і чекати. Не наважувалася поворухнутися або знову відкрити очі. Всі троє щось чекали, а це “щось” ніби десь навмисно забарилося.
Мишка.
А в цей час мишка знову захотіла вилізти із своєї нірки на прогулянку. Вже було розігналася і врізалася своїм носиком у щось м’яке і пухнасте, але своєчасно зупинилася і недаремно. Вихід із її нірки був закритий чимось чи кимсь. Вона знову підкралася поближче до виходу, але вже обережно і насторожено.” Це” – пахло лисичкою. Її носик знав цей запах. Мишка до кінця незрозуміла в чому справа та все ж вирішила тікати через запасний вихід із своєї нірки. Вона і не здогадувалася, що ведмедик і вовчик, самі того не відаючи, врятували їй життя. Лисичка насправді полювала на мишку. Ще б трохи і піймала б її.

- Мамо, ти, ще не спиш? Я так і знала… Ма, уявляєш, а може і ми комусь допомагаємо врятуватися і не знаємо про це…
- Донечка, моя дорогенька, яка ти у мене розумниця. Казочки сподобалася. Мені цікаво, а що ж було далі з лисичкою, вовчиком і ведмедиком?
- Та це не так важливо… Я так думаю… Ну звісно хитрюща лисичка їх обманула. Невдовзі скористалася нагодою з того, що вони стоять мов зачаровані і дременула щодуху якнайдалі. А ті трохи згодом так і розійшлися, нічого не зрозумівши, хто куди… Ведмедик і далі йшов собі і йшов… А вовчик знову продовжив вдавати, що кудись поспішає…
Ма, а може… Буває таке, що і шкодимо… Я не хочу комусь шкодити ставати на заваді. Ми не знаємо… Скільки ми ще не знаємо…







Голосование:

Суммарный балл: 0
Проголосовало пользователей: 0

Балл суточного голосования: 0
Проголосовало пользователей: 0

Голосовать могут только зарегистрированные пользователи

Вас также могут заинтересовать работы:



Отзывы:



Нет отзывов

Оставлять отзывы могут только зарегистрированные пользователи
Логин
Пароль

Регистрация
Забыли пароль?


Трибуна сайта

Присоединяйтесь! "Жми, давай!" Жду Ваши отзывы!

Присоединяйтесь 




Наш рупор

 
Оставьте своё объявление, воспользовавшись услугой "Наш рупор"

Присоединяйтесь 







© 2009 - 2024 www.neizvestniy-geniy.ru         Карта сайта

Яндекс.Метрика
Реклама на нашем сайте

Мы в соц. сетях —  ВКонтакте Одноклассники Livejournal

Разработка web-сайта — Веб-студия BondSoft